Bloedstollende thriller op de Bosuil loopt goed af

door: CDC
antwerp
Afbeelding bron: Photonews

Antwerp stond voor een moeilijke klus. Het had vorige week 4 goals geslikt en moest winnen met meer dan twee goals verschil om verder te kunnen gaan naar de volgende ronde. Nooit evident bij Europees voetbal.

Nochtans was het vorige week ook niet zo slecht. Het waren vooral de verdedigers die individueel de mist in gingen. Maar de Cyprioten waren niet geïnteresseerd in de verdediging van Antwerp. Ze hielden zich zelf vooral bezig met de kunst van de tegenstander het scoren te beletten.

Dat lukte een klein half uur, maar dan had Miyoshi er genoeg van. Op een doorgekopte bal werkte hij knap af met een mooie lob. 1-0.

The Great Old moest echter meer goals maken om te winnen. De ene aanval volgde op de andere, maar scoren luke niet. De klok tikte ongenadig verder en de spelers werden er niet frisser op. Priske greep in en voerde enkele wissels door.

Met succes, want in de 85e minuut scoorde de ingevallen Gerkens de verlossende goal. 2-0 en dus verlengingen. De eerste helft verliep vrij statisch, tot op het einde Antwerp plots een onwaarschijnlijke reeks van kansen kreeg, maar niet kon afwerken. Ook in de 2e helft wou de bal er niet in.

Penalty’s dus. Daar had doelman Butez z'n gloriemoment. Hij stopte er 2. En zo overwintert ook Antwerp. Straks is er de loting en weten ze tegen wie ze mogen spelen in de volgende ronde.