Bom barst bij de Red Flames: "Altijd al moeilijkheden gehad met mijn gewicht"

door: MAB
red flames
Afbeelding bron: Photonews

Drama bij de Red Flames. Doelvrouw Justine Ordeurs en middenvelder Davina Vanmechelen werden niet geselecteerd vanwege een te hoog vetpercentage. 

De beslissing van de Belgische voetbalbond om Vanmechelen niet te selecteren kwam hard aan bij de speelster van Standard. "Ik was een beetje in shock over mijn niet-selectie. Ik was op voorhand niet ingelicht. Hard, na zes jaar", klonk het in Het Belang van Limburg. 

Volgens Vanmechelen is de manier van werken bij haar club en bij de nationale ploeg compleet anders. "Ik ben betrokken bij 90 procent van de doelpunten bij Standard, maar ze hebben liever iemand met bij wijze van spreken een vetpercentage van 10 procent die slecht speelt, dan iemand met 20 procent vet die wel goed speelt."

"Als Eden Hazard bij de Rode Duivels iets te zwaar staat, wordt die toch ook nog altijd geselecteerd. De boodschap is duidelijk: ik moet nog harder werken om mijn vetpercentage lager te krijgen. Dat ga ik doen. Ik hoop wel dat ze in de toekomst speelsters even inlichten voor de selectie."

Tags red flames