Charles De Ketelaere weer in blauw en zwart: de cijfers achter zijn vertrek bij AC Milan

door: JDH
Charles De Ketelaere
Afbeelding bron: Photonews

Na lang wachten is er een eindelijk nieuws over de toekomst van Charles De Ketelaere. Hij speelt dit seizoen op huurbasis bij Atalanta. 

Charles De Ketelaere werd vorig jaar met veel bombarie binnengehaald door AC Milan voor zo'n 35 miljoen euro. Maar een jaar later is het avontuur van de Rode Duivel in de Italiaanse modestad dus alweer afgelopen. 

Hij wordt door AC Milan voor één seizoen verhuurd aan Atalanta Bergamo, dat ook in de Serie A speelt. Atalanta betaalt een vergoeding van zo'n 3 miljoen euro voor de huur van De Ketelaere en bedong ook een optie tot koop van 23 miljoen euro. 

Door enkele bonussen kan het transferbedrag wel nog met zo'n 4 miljoen euro oplopen en bedong AC Milan ook nog een percentage op een eventuele doorverkoop van zo'n 10% van De Ketelaere door Atalanta. 

Atalanta toonde vorig jaar ook al interesse, maar kon toen niet op tegen de prijzen die Milan en het Engelse Leeds boden voor De Ketelaere. Dat Atalanta ook in blauw en zwart speelt, zal voor De Ketelaere al snel vertrouwd aanvoelen met zijn verleden bij Club Brugge