Club Brugge krijgt de volle laag na heisa rond Carl Hoefkens

door: AVL
Carl Hoefkens
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge werd afgelopen woensdag uitgeschakeld in de Beker van België. Blauw-zwart verloor in eigen huis met maar liefst 1-4 van Sint-Truiden.

De pijnlijke uitschakeling deed de gemoederen flink oplaaien bij de landskampioen. Daags na de wedstrijd werden alle trainingen afgelast en plande de club een crisisoverleg in waarbij vooral de positie van Carl Hoefkens ter discussie stond.

Tot een ontslag kwam het uiteindelijk niet maar dat Hoefkens zwaar onder druk staat valt niet meer te ontkennen. Maandag neemt blauw-zwart het in de competitie op tegen OH Leuven. Wil Hoefkens zijn vel rijden, zijn de drie punten een absolute must.

De coach van OHL Marc Brys springt echter in de bres voor zijn collega en begrijpt niet waarom het Brugse bestuur hem in vraag stelt. 

"Ik vind Carl een goede trainer. Een lefgozer die zijn verhaal goed kan overbrengen aan de groep en die in Europa iets fantastisch realiseerde voor België en voor Club. Moet je dat dan bij het eerste het beste incidentje dat je tegen komt in vraag stellen?", aldus Brys bij Het Laatste Nieuws.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24