Marc Brys komt met hilarische anekdote over Carl Hoefkens: “Ik heb hem nooit meer teruggezien”

door: AVL
Carl Hoefkens
Afbeelding bron: Photonews

OH Leuven is voorlopig dé revelatie van de Jupiler Pro League en staat na 9 speeldagen op een knappe vierde plaats in het klassement. 

De goede prestaties van OH Leuven zijn voor een groot deel te danken aan het werk van Marc Brys. De Antwerpenaar is inmiddels al twee jaar actief bij de Leuvenaren maar doorzwom als coach al heel wat watertjes. 

Zo was hij tussen 2003 en 2005 coach van van Germinal Beerschot en had hij onder Carl Hoefkens onder zijn hoede. In een interview met HLN vertelde Brys een bizarre anekdote over de huidige trainer van Club Brugge.

Voor de derby tegen Antwerp maakte Brys zijn troepen wijs dat René Desaeyere, de toenmalige coach van Antwerp, hen een "kabouterploegske" had genoemd en werd er ook een kabouterbeeldje in de kleedkamer geplaatst ter illustratie.

Na de wedstrijd zag Brys het kabouterbeeldje nooit meer terug en daar zat volgens hem Carl Hoefkens voor iets tussen. "We wonnen met 0-4, en de spelers vierden met de kabouterdans. Ik denk trouwens dat Carl Hoefkens die kabouter heeft gestolen, want ik heb hem nooit meer teruggezien."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24