Domenico Tedesco dient KRC Genk van antwoord over selectie Rode Duivels

door: BVDO
Rode Duivel
Afbeelding bron: Photonews

KRC Genk was vorige week vrijdag niet blij met de selectie van de Rode Duivels. Geen enkele speler van de Limburgers haalde de selectie.

Geen Bryan Heynen en geen Mike Trésor in de selectie van de Rode Duivels. Heel Genk stond op zijn achterste poten. Zelfs toen Jérémy Doku geblesseerd moest afhaken was er nog geen plaatsje weggelegd voor Trésor.

Head of Football Dimitri De Condé reageerde dat hij gedegouteerd was door de beslissing van de bondscoach. Hij dreigde zelfs om de relaties met de Belgische voetbalbond helemaal te herbekijken door het voorval.

Op zijn persconferentie naar aanleiding van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden kwam bondscoach Domenico Tedesco ook even terug op de ontgoocheling in het Genkse kamp over zijn eerste selectie.

“De onvrede van Genk hoort erbij, part of the game. Respect is zeer belangrijk voor mij. Zelfs belangrijker dan winnen. Ik zou ook dertig spelers kunnen oproepen, maar dan dan moet ik acht spelers zeggen dat ze niet eens op de bank zitten”, was de Duitser duidelijk.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24