Emotionele reacties op overlijden Wilfried Van Moer: "Voor mij is hij de beste Belgische voetballer die er ooit was."

door: CDC
wilfried van moer
Afbeelding bron: Photonews

In de voetbalwereld wordt uitgebreid gereageerd op het overlijden van Wilfried Van Moer. Het afscheid van de drievoudige Gouden Schoen valt heel wat voetbalfiguren zwaar.

Veel oud-voetballers en voetballiefhebbers zijn geraakt door het overlijden van "de kleine generaal".

Oud-ploegmaat Eric Gerets (67) zegt aan het Nieuwsblad dat hij een vriend en een leermeester verliest. "Voor mij is hij de beste Belgische voetballer die er ooit was. Paul Van Himst en Caje zullen het me niet kwalijk nemen, maar Wilfried was speciaal.” en “Wat Kevin De Bruyne nu doet, dat deed Wilfried veertig jaar geleden al. Hij had altijd alles gezien en dacht sneller dan gelijk welke andere speler. Hij hoort bij de beste Belgische voetballers"

Ook Jean-Marie Pfaff heeft goede herinneringen aan Van Moer, die eveneens van Beveren afkomstig was. Aan Sporza vertelt hij dat hij met Wilfried een vriend voor het leven verliest. "Voor mij was Wilfried de beste middenvelder die België ooit gekend heeft. Hij kon het spel doen kantelen wanneer de ploeg niet draaide."

Huiscolumnist van Het Laatste Nieuws, Hugo Camps kende hem ook zeer goed. Camps ging zeer vaak naar de zaak van Van Moer, Café Wembley. "Als voetballer was hij de compleetste van zijn generatie. Als mens de liefste."

De club waar zijn carrière grote hoogtes nam en hij een absoluut icoon werd, is in rouw.