Geen ploeg, wel Rode Duivel: bondscoach geeft woordje uitleg

door: BVDO
Jason Denayer
Afbeelding bron: Photonews

Roberto Martinez heeft zopas zijn selectie voor de Rode Duivels bekendgemaakt. Opvallend was dat Jason Denayer opgeroepen wordt, omdat hij momenteel geen ploeg heeft.

Denayer trok de deur achter zich dicht bij Lyon eind juni door geen nieuw contract te tekenen, maar sindsdien heeft hij nog altijd geen ploeg gevonden. De voorbije weken zou hij met Wolverhampton aan het onderhandelen zijn, maar tot een deal kwam het nog niet.

Bondscoach Roberto Martinez zei er eventueel meteen bij dat het niet de bedoeling is om Denayer te laten spelen. “Denayer traint nu zonder de discipline van een ploeg. Maar als je niet speelt voor je club, kan je niet voor de nationale ploeg spelen”, was Martinez duidelijk.

De bondscoach heeft dan ook andere plannen met de Rode Duivel. “Ik heb hem er vooral bijgehaald om te zien wat zijn toestand is, want in het verleden is hij wel een belangrijke speler geweest voor ons. Jason was erbij in 7 van de 8 matchen kwalificatiematchen voor het WK. Hij is een prominente speler voor ons."

"Ook al zal hij niet spelen tegen Nederland en Wales, het is belangrijk dat we Jason nu de kans geven om zo goed mogelijk mee te dingen naar een plaats in de WK-selectie."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24