Gesjoemel bij Anderlecht? Parket jaagt op vorig bestuur

door: CDC
Herman Van Holsbeeck - Roger Vanden Stock
Afbeelding bron: Photonews

Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck zitten in slechte papieren. De Tijd meldt dat het parket ze wil vervolgen wegens oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte.

De oud-top van Anderlecht zou bij de verkoop van de club aan Marc Coucke die laatste opgelicht hebben voor 5 miljoen euro. De Brusselse onderzoeksrechter heeft het onderzoek naar die beruchte verkoop afgerond en stuurde het naar de raadkamer die nu over de doorverwijzing moet beslissen.

Naast de drie bovenvermelde heren zou het parket onder meer ook spelersmakelaar Christophe Henrotay willen vervolgen. Dit vloeit voort uit het onderzoek naar de transfer van Aleksandar Mitrovic, waar Van Holsbeeck ook bij betrokken was. Henrotay wordt in verdenking gesteld van witwassen, schriftvervalsing en omkoping.

Het parket stelde vanaf het begin vragen bij de verkoop van de Brusselse voetbalclub. Bepaalde personen zouden commissies hebben opgestreken zonder dat ze bij de onderhandelingen betrokken waren. Ook de gepensioneerde huisadvocaat van RSCA, Luc Deleu, wordt door het parket verdacht. Maar hij is ook bestuurslid bij Anderlecht en zit in het beslissingsorgaan van de zogenaamde B-aandeelhouders die een minderheidsbelang in handen hebben. In het totaal zijn er acht partijen verdacht.

Dit nieuws kon voor Anderlecht niet meer ongelegen komen want de moeilijke gesprekken voor een financieel reddingsplan voor Anderlecht zijn volop bezig. Coucke zou extra geld moeten betalen terwijl nu blijkt dat hij voor miljoenen werd opgelicht.

Tags anderlecht