Guardiola kreeg hulp uit België om Club Brugge te verslaan

door: CDC
Pep Guardiola Manchester City
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge ging gisteren in eigen huis pijnlijk de boot in tegen Manchester City. De Engelsen veegden de vloer met blauwzwart en wonnen met 1-5. De trainer van City geeft toe dat hij ook hulp kreeg vanuit België.

Pep Guardiola was in de wolken na de zege tegen Club Brugge. "Dit was één van onze beste Europese prestaties", zo vertelde hij aan de pers na de wedstrijd.  "Het was niet dat Club Brugge niet goed was want wij waren heel goed. Club Brugge is een goed team."

Hoe kon hij dan zo makkelijk winnen van Club? Wel daar kwam wat extra hulp bij te kijken, zo geeft hij toe. “Het is misschien een geheim maar ik heb Vinnie gebeld. Hij gaf me wat tips. Zo onderstreepte hij de kwaliteiten van Vanaken als spelmaker en wist me te vertellen dat die linkerverdediger razendsnel is."

Voor de terugwedstrijd verwacht de trainer van City een andere wedstrijd. Hij vermoedt dat Brugge in haar eer gekrenkt is en zich anders zal willen tonen. "Ik ga Club Brugge nooit onderschatten. Trainer Philippe Clement zal zeker iets veranderen aan zijn speelplan." Benieuwd of hij dan opnieuw zal bellen naar Brussel.