Hans Vanaken komt met vreemde uitspraken na nieuwe nederlaag van Club Brugge

door: BVDO
Hans Vanaken
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge verloor zaterdagavond met 1-2 van Union SG. Toch wil Hans Vanaken niet dat de vier volgende matchen gewoon weggegeven worden.

De tweede wedstrijd van play-offs 1 voor Club Brugge betekende meteen ook de tweede nederlaag voor blauwzwart. Na KRC Genk was nu ook Union SG te sterk voor de troepen van coach Rik De Mil.

Hans Vanaken hoopt dat zijn ploeg nog een en ander kan laten zien in de resterende vier wedstrijden, te beginnen met een dubbel duel tegen Royal Antwerp FC.

“We zijn nipt in Play-off 1 geraakt en nu is de druk eraf. Die laatste matchen kunnen we vrank en vrij voetballen en nog iets teruggeven aan de supporters”, klonk het na de partij. De kapitein van Club Brugge kwam met twee opvallende uitspraken.

Hij ontkende hetgeen analist Franky Van Der Elst gezegd had. Die meende dat de rivaliteit tussen voorzitters Paul Gheysens van Antwerp en Bart Verhaeghe van Club Brugge wel eens ervoor zou kunnen zorgen dat blauwzwart The Great Old de titel wil afpakken door twee knalwedstrijden te spelen.

“Nee, een concurrent als Antwerp van de titel houden interesseert me niet, maar iedereen moet wel een motivatie vinden voor zichzelf.”

Daarnaast lijkt Vanaken ook te suggereren dat je in die laatste matchen vol kan spelen voor een transfer. Zou hij zichzelf of toch zijn ploegmaten bedoelen? “Met het oog op volgend seizoen of met het oog op wat er in de zomer kan gebeuren”, klinkt het geheimzinnig.