Hein Vanhaezebrouck gooit enkele jongens voor de leeuwen: “Het moment voor hem”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond speelt AA Gent de terugmatch van de Europese wedstrijd tegen Valerenga. Na de 4-0-zege in eigen huis zullen de Buffalo’s met een gewijzigd team aantreden.

Zo bleven Sulayman Marreh en Elisha Owusu al zeker in Gent. Owusu is papa geworden en Marreh heeft last van de knie. Enkele nieuwe jongens krijgen de nodige speelkansen. “Ik had eerst gedacht om Vadis te laten rusten maar omdat Owusu en Marreh er niet bij zijn, maar hij zal allicht toch een deel van de wedstrijd moeten spelen”, zei Vanhaezebrouck op de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd.

En dus gooit Vanhaezebrouck enkele jongens voor de leeuwen om de afwezigen te vervangen. “Bayo en Depoitre moeten allebei minuten maken, dat zal ook wel gebeuren. Laurent is speelklaar en dit is het moment om hem voor het eerst dit seizoen aan het werk te zien.”

Vanhaezebrouck rekent ook voor diverse redenen op een zege. “Voor onze Europese clubcoëfficiënt zou een zege opnieuw een goede zaak zijn, maar dat is allemaal niet zo evident. Je moet ook rekening houden met een druk programma: komende zondag spelen we alweer opnieuw en ook volgende week donderdag volgt er allicht nog een duel.”