Hein Vanhaezebrouck reageert op beschuldigingen rond zwart geld

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Hein Vanhaezebrouck kwam met een verklaring na ernstige beschuldigingen in De Standaard.

De krant beschuldigt AA Gent en Hein Vanhaezebrouck ervan om te werken met grote sommen zwart geld. Die zouden komen van de verdachte spelersmakelaar Mogi Bayat. Vreemd genoeg zou er ook gewerkt zijn met betalingen in mest en potgrond. 

Daar is volgens de trainer van Gent echter niets van aan. Hij reageert in een persbericht: "De insinuaties dat ik betalingen in het zwart zou hebben ontvangen via constructies opgezet door spelersmakelaar Mogi Bayat, zijn volledig uit de lucht gegrepen."

"Ik werd voor deze feiten ook niet in verdenking gesteld, noch ondervraagd. Voor het overige werk ik volledig en transparant mee met de autoriteiten. Ik heb niets te verbergen." 

"Omwille van de hoogst uitzonderlijke resultaten van de club in de betrokken periode, werden mijn arbeidsovereenkomsten en de daarin opgenomen bezoldigingen zelfs herhaaldelijk bijgesteld. Alle fiscale verplichtingen werden hierbij nagekomen. Hoe de heer Bayat zijn zakelijkheden regelt, heeft met mij uiteraard niets te maken."

"Tot slot wens ik ook aan te geven dat ik het ten stelligste betreur dat er blijkbaar personen zijn, die het nodig vinden om hun beroepsgeheim te schenden, door gegevens uit een strafdossier te lekken waarin ik helemaal niet betrokken ben, louter en alleen om wat media-aandacht te krijgen."

Vanhaezebrouck wenst over deze affaire verder niet meer reageren.