John van den Brom in steeds nauwere schoentjes

door: CDC
John van den Brom
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond krijgt John van den Brom een herkansing tegen Club Brugge. Na de pijnlijke nederlaag in de competitie wordt het nu alles of niets in de beker. De trainer kan zich geen slechte wedstrijd veroorloven.

Genk kende vorig seizoen een sterk seizoenseinde: de ploeg won de beker en uitstekende prestaties in de play-offs zorgden ervoor dat ze op een zucht van landskampioen Club Brugge eindigden. Genk werd dit seizoen dan ook gezien als dé uitdager om Club het vuur aan de schenen te leggen.

Maar dat viel dik tegen. Hoewel Genk de kern kon uitbreiden en zelfs versterken, was het voetbal middelmatig en bleven de resultaten achter. Het verlies in eigen huis tegen Club Brugge kwam dan ook hard binnen. Bovendien loopt de Europese campagne allesbehalve op wieltjes.

Dat zorgt ervoor dat de trainer van Genk zich nog maar weinig uitschuivers kan veroorloven. Van den Brom zag zijn assistent al vervangen worden door Glen Riddersholm, die zelf al hoofdtrainer was in Denemarken. De hakbijl ligt met andere woorden dus al klaar. Van den Brom weet wat hij moet doen.