KAA Gent komt straf uit de hoek over transfer van speler naar Club Brugge die niet doorging

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck AA Gent
Afbeelding bron: Photonews

Alessio Castro Montes ruilde KAA Gent in voor Union SG. Het werd een bijzonder moeilijk dossier.

Alessio Castro Montes wou deze zomer absoluut vertrekken bij KAA Gent, waardoor hij naar de B-kern verwezen werd. Het transferdossier vlotte echter heel erg moeilijk.

De speler zelf wou graag naar het buitenland, maar veel interesse was er echter niet. Bovendien deden er ook veel fabeltjes de ronde, zoals de interesse van Club Brugge.

“De interesse van Club Brugge heeft KAA Gent nooit bereikt. Dat er geen oplossing was, zorgde uiteraard voor onzekerheid, want elke club wil een budget en een spelerskern in evenwicht. Dat Mogi Bayat uiteindelijk in de bres gesprongen is om een geschikte club te vinden, is correct”, laat KAA Gent weten aan Het Nieuwsblad.

Een actie die door KAA Gent op poten gezet werd. “Daar blijkt Alessio nu zelf ook dankbaar voor te zijn. Voorts was Alessio voltijds lid van de A-kern en trainde hij niet mee met de beloften, behalve wanneer hij de wedstrijdselectie niet haalde en niet bij de A-ploeg kon zijn. Tot slot benadrukken we dat Alessio een waardevolle speler geweest is van KAA Gent en wensen we hem veel succes bij Union.”