Kompany over de nr 16 in de competitie “Eén van de beste ploegen in België”

door: CDC
Kompany
Afbeelding bron: Photonews

Morgen halen Anderlecht en AA Gent hun gemiste speeldag in. De Brusselaars kunnen een mooie zaak doen in het klassement, maar de trainer tempert. Voor hem is de tegenstander een van de beste ploegen in de competitie.

Het is een opvallende inschatting. Gent miste de start immers compleet, de ploeg haalde nog maar 7 punten uit evenveel matchen en bengelt achterin de rangschikking op een troosteloze 16e plaats. Daarbij hinkt Gent achter op ploegen zoals Seraing en Cercle Brugge

Maar Kompany weigert enkel te kijken naar de punten. Hij meent dat de ploeg in feite goed speelt, meer nog volgens hem is het "zelfs één van de sterkste in de competitie". Dat de uitslagen minder zijn komt eerder door pech. Kompany ziet vooral een constant spelniveau en veel kansen. Er is meer dan genoeg kwaliteit vind de trainer van paarswit.

Zijn eigen ploeg zag hij ook versterkt worden. In de eerste plaats door de komst van Willem Weijs, die morgen normaal al op de bank zal zitten. Ook zullen reservedoelman Bart Verbruggen en de nieuwe (gehuurde) verdediger Lisandro Magallan beschikbaar zijn.