Duidelijk advies voor Anderlecht: "Kunnen hem voor 25 à 30 miljoen euro verkopen"

door: JDH
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht trekt aan de mouw van Mats Rits en de Fransman Alexis Flips om zijn middenveld te versterken. Maar daarnaast is er ook nog het gevaar voor enkele vertrekken. 

Onder meer middenvelders Amadou Diawara, Kristian Arnstad en Majeed Ashimeru mogen vertrekken. En ook Francis Amuzu mag dat bij een god bod. De grootste kanshebber om te vertrekken is echter verdediger Zeno Debast (19), die nadrukkelijk genoemd wordt bij PSV. 

Philippe Albert vindt echter Debast beter bij Anderlecht zou blijven, ook al weet hij dat Anderlecht een goed bod niet kan weigeren. Maar Albert weet ook niet of PSV ook zo'n grote verbetering is voor Debast. "Het Nederlands kampioenschap is niet hoger dan het onze", zegt hij bij RTBF.

"Alles zal afhangen van het voorgestelde bedrag. Anderlecht kan een som tussen de 15 en 20 miljoen euro echt niet weigeren." Maar Albert raadt Anderlecht aan om Debast toch zelf te houden en hem zelf verder te slijpen.

"Als Anderlecht hem nog 2 à 3 seizoenen kan houden, gaan ze hem niet voor 15 miljoen verkopen maar voor 25 à 30 miljoen. Voor zo'n jong speler heeft hij ongelooflijke kwaliteiten en hij is meer volwassen geworden"