Kritiek op beslissing waarbij Vincent Janssen van Antwerp betrokken is: “Voetbal is een mannensport”

door: BVDO
Vincent Janssen
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdagavond werd het duel tussen Royal Antwerp FC en STVV ontsierd door een rode kaart voor Robert Bauer van de Kanaries.

Net voor de rust gaan Robert Bauer en Vincent Janssen met elkaar in duel. De Duitser van STVV moet het onderspit delven in dat robbertje en deelt een slag uit aan Janssen. De scheidsrechter had het niet gezien, maar na tussenkomst van de VAR wordt het rood.

Vincent Janssen liet in de rust voor de camera’s van Eleven Sports alvast weten dat het een zuivere rode kaart was, maar trainer Hollerbach van STVV denkt daar eventjes anders over, zeker na het zien van de beelden. Volgens hem maakt Janssen de eerste fout en reageert Bauer, maar moeten beide zaken niet bestraft worden.

“Het was een duel, zoals er in elke wedstrijd tien zijn. Voetbal is nu eenmaal een mannensport”, klinkt het duidelijk in Het Belang van Limburg. “Als je voor zo'n actie de rode kaart trekt, moet je tien spelers uitsluiten. Het is gewoon waanzin dat een scheidsrechter op zulke wijze een wedstrijd in een beslissende plooi legt.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24