KV Mechelen moet volgend seizoen leider en dirigent missen: "Hij wil hogerop"

door: MAB
Nikola Storm KV Mechelen
Afbeelding bron: Photonews

Het hing al even in de lucht, maar KV Mechelen bevestigde deze namiddag het vertrek van coach Wouter Vrancken. De 43-jarige oefenmeester stond vier jaar aan het roer bij Malinwa. 

"Wouter ambieert een stap hogerop en we willen hem die kans geven", klonk het bij Mechelen. De Limburger heeft nog een contract van onbepaalde duur Achter De Kazerne, waarin een afkoopclausule is opgenomen van 600 000 euro. Vrancken zelf liet zich nog niet uit over zijn toekomst. 

De Limburgse oefenmeester werd al gelinkt aan Racing Genk, maar ook van buiten België is er interesse. Vrancken leidde Malinwa naar de titel in 1B en hij won de Beker met 'de Kakkers'. Zaterdag wordt het de laatste wedstrijd van de coach tegen Racing Genk. 

 "Ik ben de club, mijn staff, spelers en supporters dankbaar voor vier ongelofelijke jaren", aldus Vrancken op de webstek van KV Mechelen. "Als ik bekijk wat we allemaal samen bereikt hebben: daar ben ik echt fier op. Het zal vreemd zijn als ik het nieuwe seizoen niet meer in Mechelen start. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt. KVM gaf me de kans om me als coach verder te ontwikkelen en me in 1A te tonen. Het waren grandioze jaren."