Kylian Mbappé haalt woede van La Liga over zich neer: "Belediging voor het voetbal"

door: MAB
Kylian Mbappe
Afbeelding bron: Photonews

Kylian Mbappé besliste deze nacht om zijn contract bij PSG te verlengen. De Fransman schipperde al een hele tijd tussen een verlengd verblijf bij de Franse grootmacht of een transfer naar Real Madrid. 

Bij Real Madrid is de beslissing van de spits echter in het verkeerde keelgat geschoten. Mbappé krijgt een monstercontract bij PSG, waarin is opgenomen dat hij maandelijks 4,7 miljoen zou verdienen en een tekenbonus krijgt van 150 miljoen euro. De Fransman zou ook zijn eigen portretrechten mogen beheren en krijgt inspraak in het transferbeleid van de club komend seizoen. 

"Wat PSG gaat doen om het contract van Mbappé te verlengen, dankzij grote sommen geld, is een schande voor het voetbal", vertelde de voorzitter van La Liga, Javier Tebas, op Twitter. "De voorbije jaren tekenden ze een verlies op van 700 miljoen euro en ze hebben al een loonmassa van 600 miljoen."

"Bij eerdere gelegenheden heeft La Liga al klachten ingediend wegens het niet naleven van Financial Fair Play. Ze zijn daarna streng gesanctioneerd. Omdat PSG grote economische verliezen heeft geleden in de voorgaande seizoenen, is de contractverlenging van Mbappé een onmogelijke investering."