Marc Degryse maakt de rekening van Tedesco na nederlaag tegen Slovakije

door: BVDO
Domenico Tedesco
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels gingen met 0-1 onderuit tegen Slovakije. Tedesco en co missen zo hun start op het EK in Duitsland.

Dit had niemand echt verwacht, maar de Rode Duivels zijn aan het EK in Duitsland begonnen met een nederlaag. Slovakije was met 0-1 de betere.

“Werkelijk álles zat tegen. België kon gewoon niet scoren”, vertelt analist Marc Degryse aan Het Laatste Nieuws. “Ze hebben genoeg kansen gehad om te scoren. Je had het gevoel dat als de eerste binnen ging, ze nog zouden winnen. Zélfs bij de tweede afgekeurde goal.”

Al hebben de Belgen dit aan zichzelf te wijten, toch kan je ook vragen stellen bij de tactische keuzes die bondscoach Domenico Tedesco maakte.

“Hou het toch simpel en zet De Cuyper, een echte linksback, op zijn positie en posteer iemand met méér aanvallende kwaliteiten naast De Bruyne. Dan zal die vanzelf meer aan de bal komen en meer diepgang in het spel kunnen brengen.”

Pas een kwartier voor het einde kozen de Duivels resoluut voor de aanval. Dat kan volgens Degryse ook vanaf de eerste minuut gebeuren.

“Ik zeg niet dat Tedesco’s keuzes wedstrijdbepalend zijn geweest, maar een goede beurt heeft hij niet gemaakt. Hij heeft dingen gezocht die niets opbrachten”, besluit Degryse.