Michel Louwagie is eerlijk: "Dat was een uppercut"

door: CDC
Michel Louwagie
Afbeelding bron: Photonews

Nadat Club Brugge toonde hoe het Europees moet, is het aan AA Gent om ook een goed resultaat neer te zetten. Vanavond spelen ze in de Conference League hun eerste poulewedstrijd.

Op het programma staat FC Flora uit Tallinn. Manager Michel Louwagie is ambitieus. Hij wil niets minder dan de eerste plek. Een haalbare wens, gezien de eerder bescheiden concurrentie. Partizan Belgrado, Flora Tallinn en Anorthosis Famagusta zijn niet bij de top van Europa.

"De ambitie moet zijn om door te stoten en dus te overwinteren. Liefst als nummer 1 in onze poule en als het niet anders kan als nummer 2. Gezien de loting moeten we dat kunnen realiseren", zo zegt de manager van AA Gent. 

Tegenover die ambitie staat een minder goede start in de vaderlandse competitie. Gent staat pas 15e met slechts 7 punten. De nederlaag tegen Charleroi van afgelopen weekend is nog niet verteerd. "Dat was een uppercut. Je weet dat spelers na een interlandpauze soms nog met hun hoofd bij hun land zitten, maar ze waren echt nog in dromenland. Ze waren totaal afwezig."

"Bovendien was er wat paniek op het einde van de match, zoals tegen Beerschot eerder ook al. Er ligt dus wel wat werk op de plank voor onze trainer, om dit in de toekomst te voorkomen."