Nicolas Lombaerts kritisch voor Roberto Martínez

door: CDC
Nicolas Lombaerts
Afbeelding bron: Photonews

Nicolas Lombaerts is dit seizoen aan de slag als assistent trainer bij AA Gent. In een interview aan Het Laatste Nieuws verteld hij over zijn nieuwe job in Gent. Maar hij laat zich ook uit over de bondscoach van de Rode Duivels.

Lombaerts stelt vast dat de Gouden Generatie een 'net niet'- generatie lijkt te worden. Hij wijst bovendien op het ouder worden van heel wat spelers, vooral in de verdediging. Ook vindt hij dat de nieuwe opkomende talenten niet van het kaliber zijn van wat er voor hen kwam.

Lombaerts stelt vast dat België een paar keer tekort schoot en kan De Bruyne dus wel volgen wanneer die zegt dat we "maar België" zijn. De bekende voetballanden zijn gewoon groter en beschikken over meer talent.  Toch wijst hij ook naar de bondscoach, die ook hem vroegtijdig aan de kant schoof.

Het niet inpassen van een supertalent zoals De Ketelaere vindt Lombaerts verkeerd. Dat is volgens hem omdat Martinez chouchous heeft. Andere spelers kregen simpelweg voorrang. De uitleg die Martinez geeft om spelers niet te selecteren is vaak niet oprecht, weet Lombaerts, iets wat hij aan den lijve heeft ondervonden.