Opnieuw een steek naar Eden Hazard: “Met Vincent Kompany zou dit nooit gebeurd zijn”

door: AVL
Eden Hazard
Afbeelding bron: Photonews

Het rommelt bij de Rode Duivels. De nederlaag tegen Marokko deden de gemoederen flink oplaaien. Zo vielen er na de wedstrijd naar verluidt harde woorden tussen Eden Hazard en Jan Vertonghen.

De dag voor de wedstrijd tegen Marokko pakte Eden Hazard uit met een gedurfde uitspraak op een persconferentie door de verdediging oud te noemen. Na de verliespartij liet Jan Vertonghen zijn kapitein duidelijk verstaan dat hij niet opgezet was met deze uitspraak.

Tijdens de eerste wedstrijd tegen Canada ontstond er ook al een hevige discussie tussen Kevin De Bruyne en Toby Alderweireld. Het mag dus duidelijk zijn dat de sfeer binnen de groep niet optimaal is.

Ook ex-assistent coach Vital Borkelmans ziet de problemen bij de Rode Duivels en legde in een interview met Sporza uit dat de ploeg een gebrek heeft aan leidersfiguren: iemand als Vincent Kompany.

"Kompany is het type aanvoerder die al die frustraties binnenskamers had kunnen houden.  Als spelers zulke uitspraken doen, zou Kompany daar zeker op gepaste wijze op gereageerd hebben", aldus de voormalige assistent van Marc Wilmots.