Opvallend signaal uit Wallonië over WK van Dedryck Boyata van Club Brugge

door: BVDO
Dedryck Boyata
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat voetballiefhebbers vinden dat bondscoach Roberto Martinez Dedryck Boyata van Club Brugge niet moet meenemen naar het WK.

Boyata was vorig weekend twee keer de man die in de fout ging bij de twee goals van AA Gent tegen Club Brugge. Voor velen de druppel om hem niet mee te nemen naar het WK ook.

In Wallonië denkt men daar helemaal anders over. In het voetbalpraatprogramma van de RTBF is iedereen unaniem dat Boyata wel degelijk bij de Rode Duivels voor het WK hoort.

“Ik het gevoel dat hij zijn plaats in het team nog niet heeft gevonden”, zegt Clément Tainmont. “Hij maakt bijvoorbeeld enkele slechte passes die niets voor hem zijn. Je kunt voelen dat hij meer wil laten zien dan wat er van hem gevraagd wordt. Maar ik denk dat hij iemand is die meegenomen moet worden naar het WK.”

Ook Pascal Scimè is dat oordeel toegedaan. “Misschien wordt er meer van hem verwacht in Brugge en verwachten velen dat hij perfect is. Maar ik weet zeker dat de prestaties zullen volgen als hij in de 26 van Martinez zit. Als dat het geval is, doet hij het werk dat hij moet doen. Hij is iemand die nuchter is en niet overdrijft.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24