Opvallend: Sterkhouder Union staat dicht bij bedenkelijk record in de Jupiler Pro League

door: AVL
Union SG
Afbeelding bron: Photonews

In de Champions' play-offs in de titelstrijd spannender dan ooit. Antwerp hees zichzelf afgelopen weekend naar de leidersplaats maar ook Union doet opnieuw volop mee.

Union won zondag met 1-2 van Club Brugge. Victor Boniface zorgde diep in de eerste helft voor de voorsprong met een knal in de rechterbenedenhoek na een fraaie lange bal van centrale verdediger Siebe Van der Heyden.

De eenvoudige Rode Duivel is één van de sterkhouders achterin bij de Unionisten en geeft zich elke wedstrijd voor de volle 100 procent. Zijn enthousiasme leverde hem tegen Brugge wel opnieuw een gele kaart op, zijn dertiende al dit seizoen.

Met dit aantal is van der Heyden nog slechts één kaart verwijderd van het record in de Jupiler Pro League dat op naam staat van ex-Standaardmiddenvelder William Vainqueur. 

"Het is eigenlijk ongelooflijk. Tegen Antwerp maakte ik één fout, en meteen kreeg ik geel. Tegen Club was het hetzelfde verhaal. Natuurlijk ben ik wat ontgoocheld, maar goed", zo reageert het voormalig jeugdproduct van Anderlecht.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24