Peter Vandenbempt hard voor Roberto Martínez: "Hij weet niet waarover hij spreekt"

door: CDC
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

Sport Voetbalmagazine sprak met voetbalanalist Peter Vandenbempt naar aanleiding van zijn nieuwe boek over 25 jaar voetbalverslaggeving. Daarbij kwam ook Roberto Martínez aan bod.

Peter Vandenbempt merkt op dat in het buitenland topcoaches veel harder worden aangepakt dan in België. Hij vindt dat de Belgische pers best wel genuanceerd is. De zwakke prestaties op het EK en de Nations League worden de trainer wel aangerekend maar hij staat niet écht onder druk.

Toch klaagt bondscoach Roberto Martínez over de pers. Hij vindt dat er teveel negativiteit rond het Belgisch voetbal hangt. Volgens Vandenbempt is het eerder objectiviteit, want de afgelopen maanden presteerden de Rode Duivels eenmaal niet goed.

"Als Roberto Martínez klaagt over de negativiteit rond het Belgisch voetbal, weet hij niet waarover hij spreekt", is Vandenbempt duidelijk. "Als je ziet wat Paul Van Himst, Georges Leekens, René Vandereycken of Marc Wilmots allemaal te verduren kregen, denk ik dat Roberto Martínez nog geen kritiek heeft gekregen."