Peter Vandenbempt heeft nog groot vraagteken bij Anderlecht ondanks 3-0 tegen Ajax

door: JDH
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht begint straks zijn seizoen tegen Union. Ze deden al heel wat wat transfers de laatste tijd, maar toch blijven er vragen.

Anderlecht kondigde in twee periodes telkens drie transfers aan. Kasper Dolberg, Louis Patris en Maxime Dupé waren de eerste drie, de afgelopen dagen werden ook nog Justin Lonwijk, Luis Vazquez en Tudor Mendel voorgesteld. 

Anderlecht won een week geleden nog een oefenmatch met 3-0 tegen de Nederlandse topclub Ajax. Onder meer doelman Dupé en rechtsachter Patris maakten al een goede indruk op Peter Vandenbempt, maar toch zit hij nog met een groot vraagstuk. 

"Ik zat naar de wedstrijd te kijken en dacht dat er veel niet veranderd is. Wie gaat er kansen creëren?", zei hij bij Sporza. Want Yari Verschaeren is nog een lange tijd out met een kruisbandblessure. Met de Nederlander Lonwijk haalde Anderlecht wel een mogelijke vervanger. 

Maar de Nederlander brak niet echt door bij PSV, Utrecht en Dinamo Kiev. En een echte vervanger voor Verschaeren lijkt het niet. "Een loper en intelligent, maar geen echte nummer 10, die het spel verdeelt zoals de beste Verschaeren."