Peter Vandenbempt is het niet eens met bondscoach: “Ik had hem aan de aftrap verwacht”

door: BVDO
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels wonnen dan wel met 2-5 van Estland, maar een echte hoogvlieger was het niet. Zeker defensief lieten de Belgen het afweten.

Wat het resultaat betreft is alles natuurlijk dik ok, maar hoe de Belgische defensie klungelde, het was bijna niet om aan te zien. “Ik had Zinho Vanheusden verwacht aan de aftap, maar de bondscoach koos voor Boyata en Denayer”, zegt Peter Vandenbempt over de kwestie op Sporza.

Roberto Martinez lijkt zijn keuze dus gemaakt te hebben, maar zij lieten het behoorlijk afweten. “Deze ‘jongere’ defensie heeft toch dezelfde problemen als de ‘oudere’. Namelijk, als ze in de baklijn kunnen verdedigen, zoals tegen Portugal, dan kunnen ze dat nog wel, maar als ze hoger moeten spelen, met ruimte in de rug, dan is het gewoon slecht.”

Andere opties zijn nog Hannes Delcroix, maar ook Bornauw, Faes en Cobbaut worden genoemd. “Ze zijn altijd boos als je een thema maakt van de defensie, maar het is nu toch nog maar eens gebleken dat het er een is”, besluit de Sporza-commentator.