Peter Vandenbempt slaat iedereen met verstomming: “Op dat vlak is Qatar een voorbeeld”

door: AVL
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

Komend weekend wordt het WK voetbal op gang getrapt. Het toernooi vindt dit jaar plaats in Qatar dat de laatste weken en maanden meermaals in opspraak kwam. 

Qatar neemt het namelijk niet al te nauw met de mensenrechten. De arbeiders moeten werken onder erbarmelijke omstandigheden en ook één van de WK-ambassadeurs kwam recent onder vuur te liggen na een homofobe opmerking tijdens een interview met de Duitse tv.

Toch doet Qatar het niet op alle vlakken slecht. Zo hebben ze bv. zwaar geïnvesteerd in camera's om hooliganisme op te sporren. Iets dat analist Peter Vandenbempt, gezien de vele supportersprotesten van de laatste weken, hard aanmoedigt.

"Op veel vlakken is Qatar geen voorbeeld, maar hier zou ik zeggen: 20.000 camera's voor 8 stadions. Elke toeschouwer wordt elke seconde dat hij zich in het stadion bevindt, gefilmd", legt Vandenbempt uit bij Sporza.

"Alles wordt gemonitord en doorgegeven aan de bevoegde veiligheidsdiensten en binnen de kortste keren word je uit het stadion verwijderd."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24