Robin Veldman zorgt meteen voor problemen bij Anderlecht

door: AVL
Robin Veldman
Afbeelding bron: Photonews

Robin Veldman beleefde donderdagavond zijn vuurdoop als hoofdcoach van Anderlecht. De T1 ad interim zag zijn ploeg 2-2 gelijk spelen tegen het Roemeense FCSB in de Conference League.

In principe keert de 36-jarige Veldman terug naar de belofte van zodra Anderlecht een nieuwe hoofcoach heeft gevonden. Indien paars-wit hier echter niet tijdig in slaagt zitten ze met een vervelend probleem.

Veldman beschikt namelijk niet over het vereiste diploma om als hoofdcoach aan de slag te gaan in de Jupiler Pro League. De Nederlander heeft op dit moment een Uefa A-diploma, maar om in regel te zijn moet hij in principe over een Uefa Pro License-diploma beschikken. 

Volgens de regels heeft Anderlecht nog zo'n 60 dagen om een coach te vinden met het vereiste diploma. Indien paars-wit ook op lange termijn met Veldman door wil gaan moet de Nederlander een dossier indienen bij de KBVB om in aanmerking te komen voor de vereiste opleiding.

De zogenaamde Uefa Pro License-opleiding gaat van start in maart 2023. Uit de vele kandidaturen worden er uiteindelijk slechts 20 toekomstige profcoaches geselecteerd die effectief deel mogen nemen aan de opleiding.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24