Robin Veldman rekent af met RSC Anderlecht: “Heel teleurstellend”

door: BVDO
Robin Veldman
Afbeelding bron: Photonews

Robin Veldman heeft een nieuwe job beet. Hij is hoofdtrainer bij Queens Park in Schotland, iets wat niet mogelijk was bij Anderlecht.

Toen Felice Mazzu bij RSC Anderlecht ontslagen werd, nam Robin Veldman over. Hij moest echter plaatsmaken voor Brian Riemer, hoewel hij zelf nochtans aangaf dat hij de job helemaal zag zitten. Maar dat zagen ze bij RSC Anderlecht anders. Voorzitter Wouter Vandenhaute wilde hem niet verbranden, maar zag in de toekomst wel nog een hoofdrol weggelegd voor de Nederlander.

“De clubleiding vertelde in december nog dat ik belangrijk was voor de lange termijn. Maar na de winterstop zijn er veel nieuwe mensen aangesteld. Het was daarom voor mij beter om een andere club te zoeken, vonden ze. Vooropgesteld: ik heb een paar mooie jaren gehad bij Anderlecht. Maar de manier waarop het avontuur nu eindigt vind ik heel erg teleurstellend”, maakt hij de rekening op bij de Leeuwarder Courant.

De ambities van Veldman waren duidelijk niet te combineren met hoe paarswit het zag. Een samenwerking op de lange termijn was dan ook niet meer mogelijk.