Anderlecht lost details over de nieuwe coach voor het A-elftal ter vervanging van Veldman

door: BVDO
Robin Veldman
Afbeelding bron: Photonews

Felice Mazzu is enkele weken geleden ontslagen als hoofdtrainer bij RSC Anderlecht. Voorlopig wordt hij opgevolgd door Robin Veldman.

De Nederlandse coach van de RSCA Futures nam ad interim de taken van Felice Mazzu over. Die wissel heeft al wat effect gehad. Ook de spelers voelen een nieuw elan onder Veldman.

Toch blijft Anderlecht op zoek naar een nieuwe coach, ook al heeft Veldman de volgende ronde van de Conference League en de Croky Cup gehaald en verloor hij nog niet in de Jupiler Pro League.

La Dernière Heure heeft echter details over de aanstelling van de nieuwe coach. Maandag wordt een evaluatie gemaakt, maar dan wordt toch gewacht tot de Deen Jesper Fredberg in dienst komt als technisch directeur bij paarswit.

De bedoeling blijft wel degelijk om Veldman te vervangen. Volgens de Waalse krant zou dat na het WK in Qatar geregeld moeten zijn. Veldman zou dan een soort van brugfiguur tussen het A-elftal en de Futures worden.

Veldman voelt zich echter goed in zijn nieuwe job als hoofdtrainer en liet al meerdere keren horen dat hij best wel wil doorgaan in die taak. Ook de spelers hebben het nodige vertrouwen in de interimcoach en zien in zijn werking de invloeden van Vincent Kompany.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24