Rode Duivels krijgen er stevig van langs van analist Walter Meeuws

door: BVDO
Roberto Martinez
Afbeelding bron: Photonews

Enkele Rode Duivels maakten tijdens de zomermercato opvallende transfers, maar Walter Meeuws keek vooral naar de spelers die niets deden.

De komst van Rode Duivels als Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Dedryck Boyata naar de Jupiler Pro League is volgens analist en oud-bondscoach Walter Meeuws zeker geen slechte zaak voor het WK.

“Was ik de bondscoach, ik zou zeer tevreden zijn. Het alternatief was met hun gat op de bank zitten. Dan waren ze zéker niet op niveau geweest in Qatar. Neen, ik ben er wat onze verdediging betreft gerust op: aan hen zal het niet liggen”, zegt Meeuws aan Het Nieuwsblad.

Minder positief is Meeuws over anderen. “Eden Hazard had beter een voorbeeld genomen aan Vertonghen. Ik bedoel niet dat hij bij Anderlecht of Club Brugge moest tekenen, maar hij had een stap terug moeten zetten.”

Volgens Meeuws hebben de Rode Duivels dan ook niks te zoeken op het WK. Waar ze op de vorige toernooien nog favoriet waren zijn ze volgens hem zelfs geen outsider meer voor de wereldtitel. “Dat zeg ik niet omdat Alderweireld, Boyata en Vertonghen in België actief zijn. Integendeel: zij maakten de juiste keuze. Anderen...”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24