RSC Anderlecht kan weer rekenen op sleutelpion in de verdediging

door: MAB
Benito Raman RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht trok vanwege corona niet naar het buitenland voor een winterstage, maar bereidt zich in eigen land voor op de hervatting van de competitie. Dit weekend spelen de Brusselaars twee oefenwedstrijden tegen Westerlo en Zulte Waregem. En misschien kunnen ze dan al opnieuw rekenen op een sterkhouder in de verdediging.

Want Hannes Delcroix zou opnieuw meetrainen met de ploeg. De voorbije weken werkte de verdediger nog een individueel programma af, maar de 22-jarige Delcroix zou terug helemaal in orde zijn. De verdediger lag maanden in de lappenmand vanwege een blessure aan de knie, waarvoor hij zelfs onder het mes moest. 

Goed nieuws dus voor Kompany, die zijn verdediging enkel sterker ziet worden. Paars-wit kreeg dit seizoen nog maar 26 tegendoelpunten te verwerken, een van de beste statistieken in de Belgische competitie.

Het is nog maar de vraag of Delcroix dit weekend al in actie zal komen. De verdediger was immers maanden uit. Kompany zal moeten inschatten wat de fysieke capaciteiten van zijn speler zijn na de moeilijke revalidatie. Anderlecht hervat de competitie met een duel tegen Standard op 16 januari.