Toch 1 zeldzaam lichtpuntje bij de Rode Duivels: “Ik heb gedaan wat ik kon”

door: AVL
Rode Duivels
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels verloren afgelopen zondag met 1-0 tegen Nederland in de Nations League en kende zo een zwakke generale repetitie in de aanloop naar het WK. 

De Belgen speelden een slechte partij en bleven met heel wat twijfels en vraagtekens achter met het oog op het WK. Eén van de weinige lichtpuntjes bij de Rode Duivels was de jonge Amadou Onana. 

De 21-jarige middenvelder kreeg tegen de Nederlanders zijn eerste basisplaats en speelde een goeie wedstrijd. Onana toonde zich sterk in de duels, lag aan de basis van de beste kans van de eerste helft en kreeg in de tweede helft ook zelf een kans om te scoren.

Onana beschikt over een uniek profiel. Vanwege zijn fysieke présence werd hij al meermaals vergeleken met Marouane Fellaini. De middenvelder verhuisde deze zomer van Lille naar Everton en wist in zijn eerste weken in de Premier League al heel wat indruk te maken.

"Ik heb gedaan wat ik kon en ik denk dat ik het niet slecht gedaan heb. Met het oog op het WK vond ik dit voor mij een geslaagde voorbereidingsmatch", aldus Onana na de wedstrijd tegenover HLN.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24