Tolu Arokodare maakt wat mee bij KRC Genk: “Nog nooit in mijn carrière gebeurd”

door: BVDO
Tolu Arokodare
Afbeelding bron: Photonews

Tolu Arokodare kwam in het slot van de wintermercato bij Genk aan. Hij kende een moeilijke start door een knieblessure.

Hij leek op weg naar RSC Anderlecht, maar in de sloturen van de wintermercato keerde hij alsnog zijn kar en belandde hij uiteindelijk bij Genk. Een knieblessure gooide roet in het eten, maar ondertussen is hij weer helemaal klaar voor de strijd.

Hij moest de opvolger van Paul Onuachu worden en scoorde in zijn eerste match onmiddellijk tegen KAA Gent. De blessure die volgde was een fikse opdoffer. Voor Arokodare, maar ook voor KRC Genk dat nu een achterstand moet weten goed te maken.

Arokodare voelt zich duidelijk heel erg goed in zijn vel bij de Limburgers. Ook de relatie met coach Wouter Vrancken zit optimaal. ““Ik beschouw hem eigenlijk niet als coach. Voor mij is hij meer dan dat: een goede vriend, een grote broer en een vader op hetzelfde moment”, vertelt de spits aan Het Belang van Limburg.

“Hij laat spelers zichzelf zijn en managet de kleedkamer heel erg goed. Zijn uitleg is ook altijd klaar en duidelijk. Ik heb in mijn carrière nog nooit met een trainer zoals hem gewerkt. Hij is geweldig.”