Verlaat Roberto Martínez de Rode Duivels voor deze topclub?

door: CDC
Roberto Martínez
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren werd duidelijk dat de sportieve malaise in Barcelona lijkt te zullen zorgen voor een trainerswissel. Er deden al enkele namen de ronde, maar nu komt de naam van Roberto Martínez erbij.

De trainer van de Rode Duivels zou volgens het Spaanse Mundo Deportivo nu ook op de shortlist staan van de Catalaanse topclub. Meer nog, Martínez zou topfavoriet zijn om de sportieve leiding over te nemen van Koeman. De Nederlandse trainer haalt immers slechte resultaten en zijn beslissing om Piqué en Araujo in de aanval te gebruiken lijkt de spreekwoordelijke druppel te zijn geworden. 

Er zijn meerdere redenen waarom Martínez er zo hoog aangeschreven staat. Zo staat hij dicht bij Jordi Cruijff, die verantwoordelijk is voor de internationale scouting van de club. Ook is Martínez zelf een Catalaan, wat altijd een positieve zaak is in Camp Nou. Tenslotte heeft Martínez ook een opstapclausule in zijn contract, waardoor hij relatief makkelijk weg kan. 

Wat wel kan spelen om Martínez (langer) in België te houden is dat binnen enkele weken de finale van de Nations League op het spel staat, waar hij met de Rode Duivels voor het eerst een prijs kan pakken. 

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags