Voetbalkalender 2022 helemaal in de soep door WK in Qatar

door: CDC
wk logo qatar
Afbeelding bron: Photonews

Het organiseren van het WK voetbal in Qatar kreeg al heel wat kritiek te verduren. De mensenrechtensituatie alleen al is een reden om het land links te laten liggen. Maar ook de kalender van het voetbal wordt helemaal door elkaar gesmeten, en dat is niet evident.

Omdat Qatar een woestijnland is met bijzonder hoge temperaturen, wordt het WK in de winter afgewerkt. Tussen 21 november en 18 december 2022. Knal in het voetbalseizoen dus. Het Nieuwsblad kreeg inzicht in de kalenderplannen voor de voetbalwereld.

Het Belgisch voetbalseizoen wordt helemaal opengesmeerd en zal duren van 22 juli tot 4 juni. Op 13 november valt onze competitie stil en een week later begint het WK. Na het toernooi begint de competitie weer bijna onmiddellijk. Ook de beker begint quasi meteen na het WK. 

Spelers krijgen dus amper een winterstop volgend jaar. Zelfs de dagen rond kerstmis zijn niet vrij. Wel hebben ze rust in het weekend van Nieuwjaar. Maar daarna is het weeral voetballen geblazen. Hetzelfde verhaal in Europa , waar de Champions League in twee gesplitst wordt.