Voormalige Anderlecht-speler vol lof over nieuwste aanwinst Anderlecht

door: AVL
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Na een lange zoektocht haalde Anderlecht deze week eindelijk zijn gewenste nieuwe doelman in huis. Maxime Dupé kwam transfervrij over van het Franse Toulouse.

De 30-jarige goalie tekende een contract voor twee seizoenen in het Lotto Park en moet het vertrek van goudhaantje Bart Verbruggen en tweede doelman Hendrik Van Crombrugge opvangen. Het wordt voor de Fransman zijn eerste avontuur in het buitenland.

Met Dupé koos Anderlecht voor een onbekende naam in ons land. In Frankrijk speelde hij naast Toulouse ook voor Clermont Foot en Nantes, waar hij een tijd de kleedkamer deelde met voormalig Rode Duivel en Anderlechtspeler Guillaume Gillet.

In een interview met Sudpresse sprak Gillet vol lof over zijn voormalige ploegmaat. "Maxime is een erg dynamische doelman in de lucht. Hij neemt ook zijn verantwoordelijkheid en zal niet aarzelen om uit te komen. Hij heeft goede reflexen, maar is ook goed met de voet."

"Met hem kan je gemakkelijk van achteruit opbouwen. Hij is ook een goede gast met een goede mentaliteit. Zijn ervaring zal Paars-Wit deugd doen. Volgens mij is het een goede transfer", besluit Gillet.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24