Yari Verschaeren duwt het mes nog wat dieper bij Felice Mazzu

door: AVL
Yari Verschaeren
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht zette vorige week Felice Mazzu aan de deur. In afwachting van een nieuwe hoofcoach werd beloftetrainer Robin Veldman overgeheveld naar de A-kern. 

Sinds de promotie van Veldman pakte Anderlecht 7 op 9 en lijkt het tekenen van beterschap te vertonen. De Nederlander stapte af van de driemansdefensie van zijn voorganger Felice Mazzu en daar lijken veel spelers hun vruchten van te plukken.

Zo voelt bijvoorbeeld Yari Verschaeren zich kiplekker in het systeem van zijn nieuwe coach. In een interview met Het Laatste Nieuws haalt de nummer 10 van Anderlecht de loftrompet boven en liet hij ook duidelijk verstaan dat het huidige systeem hem beter ligt dan dat van Mazzu.

"Creatieve spelers moet je een bepaalde vrijheid geven", aldus de jonge Rode Duivel. "Ik vind dat Robin Veldman goed werk levert, hij stuurt de groep goed en hij legt de nadruk op onze kwaliteiten. Robin wil voetballen en combinaties maken en als je het type spelers dat wij in de ploeg hebben bekijkt, dan is dat wel een match."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24