Zo wil Duchâtelet definitief bewijzen dat Anderlecht de titel in 2013-2014 kocht

door: CDC
Roland Duchâtelet
Afbeelding bron: Photonews

Roland Duchâtelet beweert al langer bij hoog en bij laag dat RSCA zich in het verleden schuldig maakte aan matchfixing. Nu onderneemt hij stappen om dat definitief vast te doen stellen. 

Duchâtelet is er al jaren van overtuigd dat sommige matchen in 2013-2014 gemanipuleerd waren. Minstens twee wedstrijden die Genk toen speelde vindt hij meer dan verdacht. Na de vele onthullingen van vorig jaar dient hij nu een officiële strafklacht in. Dat meldt HLN.

Een documentaire van RTBF, een Pano-aflevering en de vele onthullingen bij Operatie Propere Handen sterkten Duchâtelet  zodanig in zijn overtuiging dat hij zich burgerlijke partij stelt tegen Anderlecht en Racing Genk. Ook Anthony Vanden Borre en Ilombe Mboyo worden geviseerd.

Paul-José Mpoku en Jelle Van Damme volgen Duchâtelet in zijn actie en dienen ook klacht in tegen Anderlecht en Genk voor competitievervalsing. Het huidig bestuur van Anderlecht nam al afstand van het vorig bestuur en diende zelf al klacht met burgerlijke partijstelling in om het dossier in te kunnen kijken. 

Lees al het voetbalnieuws in de gratis app van Redactie24