VTM

Axel Daeseleire keek de dood in de ogen na coronabesmetting: "Zeer emotioneel"

door: LHX
Axel Daeseleire en Sergio Herman
Afbeelding bron: VTM

In 'Sergio over de grens' gaat Sergio Herman op culinaire roadtrip met enkele bekende gezichten. Deze week trekt hij met Axel Daeseleire naar de Faeröereilanden.

Tijdens hun reis praten Sergio Herman en Axel Daeseleire over de dood. "Het leven gaat heel snel en ik wil nog zoveel doen", zegt Sergio. "Soms bekruipt me die angst om ziek te worden. Dat lijkt me vreselijk."

Dat herinnert Axel Daeseleire aan zijn serieuze coronabesmetting vorig jaar. Toen hij uit zijn coma kwam, had hij het gevoel dat hij aan een tweede leven begon. Angst ervoer hij niet echt, maar het was wel een eyeopener. "Dit zou het wel eens geweest kunnen zijn", realiseerde hij zich.

"Dat was zeer emotioneel", vertelt hij. Het feit dat hij een tweede kans kreeg raakte hem veel harder dan de wetenschap dat het wel eens met hem gedaan had kunnen zijn.

Hij heeft er heel wat lessen uit getrokken. "Niet bezig zijn met wat anderen van je vinden of wat anderen doen", zegt hij tegen Sergio. "Je mag je geluk niet laten afhangen van iemand anders."