VTM

Felle kritiek op VTM: "Dikke middelvinger naar iedereen die al een jaar aan het ploeteren is"

door: STS
The Voice van Vlaanderen
Afbeelding bron: VTM

Op sociale media weerklinkt kritiek op VTM na de uitzending van 'The Voice van Vlaanderen'. Kijkers ergeren zich aan het kussen en knuffelen dat er te zien was.

"Events voor de gewone mens zijn beperkt tot 50 personen in de buitenlucht en door professionals. Maar in een studio van VTM gelden die regels niet? Meer dan 50 man, zelfs zonder mondmasker", merkt Lars op.

"We treffen alle nodige maatregelen om de liveshow in een zo veilige omgeving te laten doorgaan", luidt het antwoord van VTM.

"Er is een beperkt publiek aanwezig in kleine bubbels. De ruime studio is ook voldoende verlucht en de nodige afstand wordt steeds gerespecteerd."

"Verkeerd signaal"

Daar nam de kijker geen genoegen mee: "Er is ook nog zoiets als respect voor uw kijkers die al maanden niets mogen. En dan spreek ik nog niet van jullie collega’s uit de cultuursector. Dit geeft totaal verkeerd signaal. Echt niet oké!"

Ook andere kijkers uiten hun ongenoegen op Twitter. "Op het einde van de liveshow ging dit toch niet meer op wat jullie hier schrijven... Knuffelen, kussen, bubbels door elkaar, van afstand leek er geen sprake meer te zijn... Dikke middelvinger naar iedereen die al een jaar aan het ploeteren is! Foei foei foei!", zegt Sofie.

"Afstand? Iedereen pakt daar elkaar vast, kust en knuffelt elkaar. Rare definitie van afstand hebben jullie", vindt ook Simon.