VTM

Guy T'Sjoen uit 'De Verraders' onthult waarom er geen derde eliminatie kwam in spannende finale

door: COS
Guy en Bart in 'De Verraders'
Afbeelding bron: VTM

Het tweede seizoen van 'De Verraders' kende zondag een zenuwslopende finale. Het waren de verraders die het spel wonnen.

Op de een of andere manier lukte het de verraders om Sarah Puttemans en Elodie Gabias verdacht te maken. Het waren dan ook de jonge influencers die aan de laatste Ronde Tafel naar huis werden gestuurd.

Het spel zou ophouden als er nog drie kandidaten aan tafel overbleven óf wanneer er unaniem beslist werd om te stoppen met elimineren. Het was verrassend genoeg het laatste dat gebeurde. Zo won niet één maar twee verraders.

"Dat was natuurlijk geen goede keuze van de bondgenoten. Je moest sowieso nog een ronde verdergaan, maar het was de algemene sfeer op dat moment. Omdat het al zwaar geweest was na de exit van Elodie", vertelt Guy T'Sjoen aan HLN Showbits.

Schrik en moe

Guy stond bij velen hoog op het verdachtenlijstje. Ook bij Véronique. Waarom er dan toch niet werd besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en ook hem naar huis te sturen? "Véronique had schrik gekregen door een paar foute keuzes uit de vorige afleveringen", zegt Guy.

"Ze had zoveel schrik om nog eens een foute keuze te maken dat ze wat verlamd was om verder te gaan. En haar strijdvaardigheid was ook wat op, denk ik. Je zit daar aan een ronde tafel die wel een tijdje zal duren. Je bent die ochtend heel vroeg uit je bed gehaald. Je bent echt wel kapot."

"Tegelijkertijd ben het ook wel een beetje moe om over dat spel te praten. Op dat moment is het klaar en wil iedereen wel afronden. Dat zal ook wel een stuk meegespeeld hebben om te zeggen: we eindigen hier.