VTM

Jens Dendoncker geeft zijn ongezouten mening over bekende collega: "Absolute waanzin"

door: LHX
Afbeelding bron: VTM
Alex Agnew
Afbeelding bron: Play4

In de podcast 'Welcome to the AA' ontvangt comedian Alex Agnew elke week een bijzondere gast. Vorige week was dat Jens Dendoncker.

Jens Dendoncker en Alex Agnew zijn niet alleen goede vrienden, Jens kijkt ook enorm op naar de vijftien jaar oudere Alex. Die heeft namelijk erg veel betekend voor hem als standupcomedian.

"Zelfs voor de mensen die van de stijl geen fan zijn: je kan niet anders dan dankbaar zijn voor de plaats die je hebt ingenomen", zegt hij tegen Alex. "Dat heeft comedy naar een heel ander niveau gebracht."

Alex was misschien niet de allereerste, maar behoorde wel tot de voorhoede. Op een paar jaar tijd slaagde hij erin om zich van kleine cafépodia op te werken en het Sportpaleis te vullen. "Dat is gewoon absolute waanzin", vindt Jens.

Dat illustreert hij met een wel héél frappante anekdote. Er is, lang geleden, een jaar geweest waarin Alex samen met Wouter Deprez, Wim Helsen en nog een comedian met z'n vieren samen méér tickets verkochten dan alle andere voorstellingen van het seizoen samen. Als dat geen indrukwekkend voorbeeld is!