VTM

Staf Coppens was er niet gerust in: “Kampte met lichte paniekaanvallen”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Staf Coppens vertrok onlangs naar Zweden met zijn gezin. Ze zullen er een camping openen en een bijhorend tv-programma opnemen onder de werktitel ‘Camping Cöppens’.

Om de camping te kunnen beginnen, moesten Staf en zijn gezin wachten op een persoonlijk nummer. “Vorige week nog kreeg ik lichte paniekaanvallen en deed ik een informerend telefoontje naar de Belgische ambassade in Stockholm. Wie weet konden zij wat helpen.”

Ze hebben er even op moeten wachten, maar ondertussen kan het gezin opgelucht ademhalen. Onlangs belandde de verlossende enveloppe van het ‘skatteverket’, de Zweedse belastingdienst, in de brievenbus.

Walhalla

“De inhoud van die enveloppe die mijn hartje sneller deed slaan, was een papiertje met weinig uitleg maar wel vier nummers. Vier getallen met tien cijfers. Eentje voor elk lid van ons gezin”, schrijft Staf in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

“Iedereen die ooit eerder naar Zweden emigreerde en zijn of haar persoonlijk nummer kreeg, zal het gelukzalige gevoel herkennen. Het opent de poorten naar het Walhalla. Geeft me opnieuw nachtrust”, aldus Staf.