VTM

Véronique De Kock lost vlak voor reünie van 'De Verraders' ongelofelijk geheim van achter de schermen

door: COS
Véronique De Kock in 'De Verraders'
Afbeelding bron: VTM

Zondag komen de deelnemers van 'De Verraders' nog een laatste keer samen. Staf Coppens nodigde bondgenoten en verraders uit om de finale samen te bekijken.

Zondag waren het de verraders die aan het langste eind trokken. Nadat Charlotte Van Brabander het spel vlak voor de finale moest verlaten, bleven haar medeverraders Bart Appeltans en Guy T'Sjoen - verrassend genoeg - alsnog onder de radar. 

Niet alles wat in het kasteel gebeurde, haalde de afleveringen. "Zo is het jammer dat niemand kon zien waarom ik Charlotte Van Brabander er vlak voor de finale uit wilde krijgen. Want er is iets gebeurd waardoor ik absoluut wist dat zij de verrader was", zegt Véronique aan HLN. 

"Dat moment was er toen Martine Jonckheere werd vermoord. Nadat de verraders in de torenkamer hadden uitgemaakt wie zou sneuvelen, mochten alle deelnemers weer uit hun kamer. Omdat ik in de kamer tussen die van Sarah en Charlotte sliep, wilde ik met hen bijpraten."

"We keken naar elkaar en wisten allebei de waarheid."

Sarah en Charlotte lagen samen in bed tv te kijken. "Tijdens dat gesprek liet Charlotte plots vallen hoe jammer het was dat Martine moest vertrekken", onthult Véronique. "Ik keek haar aan en vroeg: 'Ah, moet Martine naar huis?' Waarna zij meteen doorhad dat ze zich had versproken."

"Wij keken naar elkaar en wisten allebei de waarheid. Ik kon niet snel genoeg uit die kamer vertrekken om alles te noteren in mijn schriftje. De volgende dag heb ik mijn notities gedeeld met de bondgenoten. 'Vanavond allemaal op Charlotte stemmen. Zij moet er nú uit', gaf ik aan. En zo is het gelopen, dat was een uitgemaakte zaak."