VTM

Wesley Sonck uit zijn bedenkingen bij programma dat dochter Amy gekregen heeft: “Ik zie dat niet zitten”

door: PMN
Amy Sonck
Afbeelding bron: VTM

Amy Sonck krijgt een eigen programma. Ze is de 23-jarige dochter van voetbalanalist Wesley Sonck.

Amy krijgt een eigen programma op VTM GO. In ‘Extramy’, een nieuwe shortie op het streamingsplatform, moet ze zes extreme sporten leren. In een dag tijd moet ze alles leren van een van de disciplines en op het einde moet ze het in een challenge opnemen tegen een professional.

Boksen, jetskiën, parachutespringen, stuntvliegen, motorcrossen en rugby zijn de sporten die Amy moet aanleren. “Ik startte van nul, naar die challenge toewerken vond ik heel moeilijk”, legt Amy uit in Het Nieuwsblad. 

“Eigenlijk had je maar een halve dag tijd om alles aan te leren. Het was echt heel druk, maar ik ben blij met wat ik heb neergezet. Het is mijn eerste keer dat ik iets presenteer.” 

“Die zenuwen zal je misschien wel zien. Maar die extreme sporten kennen we minder goed in België. Ik ben blij dat ik dat eens aan bod kan brengen, ook als vrouw. Om te tonen dat dit kan.”

Amy is de dochter van voetbalanalist Wesley Sonck. Die uitte zijn bedenkingen bij het programma. “Ik zie dat niet zitten”, zei hij tegen z’n dochter.

“Maar uiteindelijk is hij wel trots op mij dat ik het gedaan heb”, legt Amy uit. “Mijn ouders waren toch blij toen ik heelhuids thuiskwam.”