Adrie van der Poel haalt bijzonder scherp uit naar dronken toeschouwers in het veldrijden

door: JDH
Adrie van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel spuwde in het Nederlandse Hulst naar enkele fans die hem de hele cross uitjouwden. Vader Adrie van der Poel reageert scherp. 

Adrie van der Poel vernam het spuugincident van zijn zoon Mathieu pas na de cross in Hulst. "Het is wel zonde dat een paar onverlaten zo’n hele cross kunnen verpesten", reageerde hij bij HLN.

"Waar alcohol in het spel is... Je hebt er altijd tussenzitten, hé. Het geeft aan met welk niveau van mensen we hier te maken hebben", zegt Adrie van der Poel nog. Volgens hem moeten mensen die na twee pintjes niet kunnen stoppen, beter thuisblijven. 

Mathieu van der Poel klaagde na de wedstrijd in Hulst dat hij al het hele seizoen boegeroep over zich heen krijgt van enkelen, maar volgens Adrie heeft hij zijn zoon daar nooit echt over klagen. "Al was het in de ‘kuil’ in Gavere ook echt erg, zei hij wel." 

Adrie van der Poel heeft het boegeroep nooit zelf meegemaakt, het lijkt een fenomeen van de laatste jaren te zijn. En dat betreurt hij. "Bijzonder jammer, want zo’n supporters verdient deze mooie sport niet."